SkanCo

RENGÖRING & UNDERHÅLL KERAMIK-DISKHO


BLANCO keramiska diskhoar tillverkas av naturliga råvaror och används av ett traditionellt hantverk. Tack vare  den exklusiva tillverkningsprocessen har alla BLANCO Keramik en mycket hård, stark yta som är anmärkningsvärd för att vara resistent mot repor, skärning och påverkan. Det keramiska materialet är extrem värmebeständig, däremot ska man undvika att exponera materialet för hög värme under en längre tid, detta genom att undvika att placera varma grytor och kastruller direkt i diskhon. Keramiken är resistent mot direkt solljus och inga färgförändringar uppstår då materialet är ljustålig. Detta innebär att materialet kan vara i nära anslutning till fönster utan att några missfärgningar uppstår.

Daglig rengöring
BLANCO CERAMIC diskbänkar är mycket lätta underhålla. Diskbänkens yta är hård, slät och helt stängd och dessa egenskaper utmärker inte bara ren elegans i sin design, utan det innebär dessutom att smuts inte kan tränga igenom materialet. Materialet är lätt att underhålla och oftast krävs det bara att man tar lite diskmedel på den mjuka sidan av en tvättsvamp och vatten. Tvättsvampen med diskmedel mjukas upp under vatten, gnugga sedan med den mjuka delen av svampen över ytan i små cirkulära rörelser. Slutligen torkar torrt ren mikrofiberduk efter användning för att undvika att grövre kalk- och smutsavlagringar fastnar.

Regelbunden – månadsvis rengöring
För att förebygga envisa kalkavlagringar rekommenderar vi att BLANCO CeraCare används, en biologisk rengörare speciellt designad för keramiska porslins ytor, regelbundet ca var 3:e – 4:e vecka. Rengöringen är enkel: Doppa medföljande svamp i CeraCare behållaren. Rengör din diskho med små, cirkulära rörelser. Efter att CeraCare påförts – lämna att verka i ett antal minuter innan du sköljer av med rent vatten.
Om din diskho har en PuraPlus yta bör du fräscha upp den med jämna mellanrum. Detta gör du med hjälp av Puraplus-set:et. PuraPlus-medlet reducerar kalkavlagringar och gör den dagliga rengöringen enklare.

PuraPlus behandling
Applicera lite PuraPlus 1 på en microfiberduk och gnugga in jämt över diskhon med små, cirkulära rörelser. Torka sedan av ytan noggrant. I nästa steg, använd PuraPlus vätskan (2): skaka flaskan noggrant och häll lite PuraPlus i en pappershandduk. Gnugga in i diskhon i små, cirkulära rörselser. Låt stå, utan att skölja av) i 10 – 15 minuter. Slutligen polerar du ytan torr med en mikrofiberduk tills det inte finns några ränder av medlet kvar. Efter behandlingen med PuraPlus kommer du att märka hur vattnet rinner rakt av, utan att vätska dröjer på ytan, vilket gör att du får färre kalkavlagringar. 

UNDVIK vid all tid att använda skurmedel eller skurpulver, starka rengöringsmedel samt hårda borstar eller stålsvampar/stålull. Dessa kan orsaka skada på ytan och diskhon tappar sin glans.

Tillagd i varukorgen

preloader