[expand title=”Varför ska man ha en avfallskvarn?”]

[/expand]

 

[expand title=”Hur man installerar en avfallskvarn från Insinkerator?”]

1,  Ta bort vattenlåset och avlopprören som sitter under diskbänken, spara delarna.

2, Ta bort den nedre flänsen i diskhon. Rengör kanten runt hålet från smuts.

Nu bör det endast finnas en diskbänk med en 3 1/2 ” ( 90 mm ​​) dränerings diameter hål i botten och ett avloppsrör i köksskåpet .

3, Matavfallskvarnens fläns appliceras med den medföljande gummipackning och läggs ner genom dräneringshålet i diskhon . Lägg matavfallskvarnen på en kökshandduk över bottenflänsen. Sedan används avfallskvarnen som “Extra vikt” och då blir det således lättare att skruva på beslagen.

4,  Under diskbänken är det nu på detta sätt med bottenflänsen i följande ordning: gummipackning + trekantfäste utan skruvar + trekantfäste med skruvar + låsring. Låsringen trycks upp på den undre flänsen tills den sitter i spåren som finns i den nedre flänsen. Dra sedan åt de 3 skruvarna på ” trekantfästet med skruvar ” mot ” trekantfästet utan skruvar “. Skruvarna stramar åt på vingar ” trekantfäste utan skruvar “. När ovanstående är gjort är den faktiska installationen av bottenflänsen gjord. Det är också grunden för fastsättning av din avfallskvarn. Avfallskvarnen kan nu flyttas upp ifrån diskhon.

6, Strömmen på 220-240V + jord monteras på befintlig fackmannamässigt elektriska installation .

På modell 56 , Model 66, Evolution 100 och Evolution 200 medföljer en Airswitch knapp som används vid av och på. Under kvarnen förs en ände av gummislangen ner i röret under locket . Den andra änden är fäst vid Airswitch knappen. Airswitch omkopplare kan sätta på och stänga avfallskvarnen varje gång du trycker Airswitch knappen. Avfallsvkvarnen levereras alltid i ” off ” -läge.
I mitten under kvarnen är ett  tydligt hål, här kan man använda en insexnyckel för att manuellt dra runt kvarnen om något fastnar. Kom ihåg att alltid koppla ur strömmen innan du använder insexnyckel.
En röd fyrkantig knapp fungerar som säkring. Om avfallskvarnen är överbelastad, slår den säkringen från och kvarnen står stilla. Låt kvarnen vila under 5 minuter och tryck sedan på den röda knappen . Nu kan avfallskvarnen arbeta igen.

7, Nu monteras avfallskvarnen på ” trekantfästet med skruvar ” under diskbänken. På ” trekantfästet med skruvar ” finns 3 stycken rännor . Dessa tre rännorna måste omge avfallskvarnen . Avfallskvarnen görs redo för fastspänning. Gummipackningen placeras över kvarnhuset och under metall låsringen 3 st  “ögon ” . Avfallskvarnen lyfts mot ” trekantfästet med skruvar ” så metall låsring kan fångas upp i de 3 rännorna. Vrid sedan metall låsringen till höger så att 3 flikarna glider på 3 rännor. Använda insexnyckel i en av de tre “ögonen ” av metallstoppringen för kläm . Stiften roteras så mycket att de sätter sig på plats i slutet av rännan .

 

8, Nu fästs den medföljande armbågen på avfallskvarnens sida. Gummitätning ligger mellan avfallskvarnen och armbågen. I modellen 46 , 56 och LC – 50 dras skruven åt mot den lösa metallflänsen , som sedan pressar armbågen och gummi packningen på plats .

Modell Evolution 100 och 200 används medföljande slangklämmor i stället för skruvar

9,  Vid böjningen är det nu inställt en hävert . Sifonen förs vidare till stupröret . Använd hävert Modell Unik artikelnummer : BB – 300-250, som har 2 anslutningar för slangarna från respektive överflödet från diskbänken och avlopp från diskmaskinen.

10,  Matavfallskvarnen kan lossas med hjälp av insexnyckel . Placera insexnyckel i ” öga” på metall låsring och sväng svagt åt vänster. Därefter roteras avfallskvarnen så sifonen och slangarna är mest lämpliga i köksskåpet . Kom ihåg alltid en åtstramning av metall låsring, så det tar emot igen . Nu, monteringen av köket grinder finish. Det är en bra idé att spara insexnyckel för framtida anvädning.

11,  Installation av extra delar om diskbänken är en skål :

Sätt sifonen på avfallskvarnens armbåge och fästa den andra änden på hushållsavfall röret . En ” slang kapas till längd för att passa avståndet mellan diskbänkens bräddavlopp och vattenlås anslutning . Fäst sedan den ena änden av diskbänkens breddavlopp och den andra änden av sifon anslutning . Båda ändarna säkrade med två 1 ” remmar .

12, Installation av extra delar om diskbänken är med 2 skålar :

Branch bitar ( den grå delen till vänster på bilden ) måste sitta i hushållet dräneringsröret som leder vattnet ut ur huset . De två sifoner monterade respektive på avfallskvarnens och röret utan avfallskvarnens . Båda fällor leds sedan till grenröret , som de tillämpas. En ” slang kapas till längd för att passa avståndet mellan diskbänkens breddavlopp och vattenlås anslutning. Fäst sedan den ena änden av diskbänkens breddavlopp och den andra änden av sifon anslutning . Båda ändarna säkrade med två 1 ” remmar .

[/expand]