RENGÖRING & UNDERHÅLL KÖKSBLANDARE

RENGÖRING & UNDERHÅLL KÖKSBLANDARE

DAGLIG

Ytan torkas av med en mjuk trasa och ljummet vatten och eventuellt med tvållösning. Ytan tål inte basiska, sura kalklösande eller slipande rengöringsmedel.

REGELBUNDEN

Spraya Daglig rengöring över hela blandaren, torka av med micro-trasa. 

03701599g solenta image 640w 360h 1 1 e1647356569690

PRODUKTER SOM FÖRENKLAR RENGÖRING AV DIN KÖKSBLANDARE

03611507 armatur brause image 640w 480h

GLÖM INTE RENGÖRA STRÅLSAMLAREN

Blandaren kan börja droppa vid strålsamlaren om den inte regelbundet görs ren (minst 3 gånger per år). Använd daglig rengöring och spraya vid utloppet, tag även loss strålsamlaren och ta bort eventuell smuts.  

 

Om det bildas smuts och kalk kan strålen påverkas. För att förhindra/ta bort spraya daglig rengöring och skrubba med en gammal tandborste.

 

Hur lagar jag min läckande köksblandare

Om din blandare läcker kan det bero på att den keramiska tätningen eller packningarna blivit dåliga. Hitta delarna till din köksblandare här eller maila service@skanco.se 

Om det byggs i området, tex vägarbete kan det påverka er blandare,  smuts som  metallspån/grus/sand eller liknande skadar blandaren pga att det kommer in i vattnet.  För att förhindra detta kan ni alltid installera extra smuts-filter på ingående kallt och varmt.  Viktigt att alltid spola rent ledningar innan blandaren kopplas in. En keramisk tätning som gått sönder omfattas inte av garantin på köksblandare, utan det ses som förbrukningsvara. 

Installationen av en keramisk tätning gör du själv alternativt med hjälp av en VVS-Installatör Se filmen för instruktioner för hur du gör.

Logga in
preloader