| RENGÖRING | DISKMEDELSPUMP

Här läser och ser ni information om hur en diskmedelspump från BLANCO ska skötas.

Först och främst: kom i håg att alltid späda ditt diskmedel med 1/2 vatten i diskmedelspumpsbehållaren.

Varje dag: Gör städningen enkel för dig i köket och håll undan kalkansamlingar, innan de får fäste genom att göra till vana att alltid torka av ytor och redskap som kommit i kontakt med vatten. Har kalkavlagringar uppstått löser ni upp dem med kalklösande medel, finns att köpa BLANCOS särskilda medel eller använda t ex vinäger för att ta bort kalken. Ta sedan milt diskmedel på den mjuka sidan av en svamp och dra över din diskmedelspump. Undvik att skrubba med den grova sidan av disksvampen.

Regelbundet: Diskmedelspumpen behöver regelbundet grundläggande rengöring för att fungera på bästa sätt. Diskmedelsrester kan sätta sig i materialet och stelna. Se därför till att lyfta av din diskmedelspump ur hållaren, lägga ned den i hett vatten med kalklösande medel i – låt ligga i ett par timmar. Fyll därför en behållare med hett vatten och sätt ned din diskmedelspump. Pumpa därefter ur diskmedelspumpen tills det kommer endast rent vatten ur din pump. Tänk på! Har det gått långt sedan tidigare rengöring – du kan behöva upprepa blötläggningen i hett vatten och genom pumpning flera gånger innan du har ett tillfredsställande resultat.

Diskmedel är segt till sin karaktär. Vet du med dig att du använder din diskmedelspump mer sällan, låt det inte gå för länge mellan grundläggande rengöring då diskmedlet kan stagnera i pumpen.