SkanCo

DAGLIG RENGÖRING

Dagliga rengöringen gör du enkelt med lite ljummet vatten, diskmedel, diskborste och en microfiberduk.

GROV RENGÖRING

Information om grovrengöringen. Varför?

Rengöringprodukter

VANLIGT FÖRKOMMANDE FRÅGOR OM BLANCO SILGRANIT®

Vad är silgranit gjort utav?
Silgranit består av 80% naturlig granitsten. Graniten är sedan sammanfogad med akryl, keramik och färgpigment.

Är materialet värme tåligt?
Ja upp till 280 °C

Hur känsligt är materialet mot repor och hack?
SILGRANIT är hårt som sten, vilket gör det tåligt mot repor och hack. Normala slag eller övrig åverkan gjord av grytor och pannor. ex fallande objekt så som glas, kommer inte materialet att spricka eller nötas på.

Är Silgranit säkert för att användas med mat?
JA, Silgranit är säkert för hantering av mat och hygieniskt (98% beständigt mot bakterier).

Hur rengör jag min Silgranit komposit diskho?
Silgranit är väldigt enkelt att rengöra, Fläckar och spår av användning är enkelt att rengöra med en disksvamp och lite vatten. För en grövre rengöring rekommenderar vi användning av BLANCO Active. Se klippet om grov rengöring.

Bleknar Silgranit över tid?
Nej, Materialet är helt genomfärgat. Med normal hem-användning missfärgas inte materialet. materialet bleknar heller inte i direkt solljus.

Vad är det som skapar mörka spår eller linjer i min diskbänk?
Silgranit är ett så pass hårt material så när metallobjekt (kniv gaffel eller gryta) gnuggar ytan så kan de lämna lämna dessa spår. Dessa spår syns ofta mer i de ljusa färgerna.

Hur får jag bort dessa märken?
Man får enkelt bort dessa märken med den grova sidan av sin disksvamp och lite vatten.

Kan missfärgning uppstå på min diskbänk i Silgranit?
Nej, missfärgning eller märken/fläckar är ofta resultat av smuts som ligger över ytan. Smutsen kan bestå av kalk, mangan eller liknande mineraler och som finns i allt svenskt vatten. När denna yta är torr så drar den åt sig vätska, så som kaffe, te eller rödvin. Detta skapar sen en tro om att materialet är missfärgat vilket inte stämmer.

Smutslager är enkelt att rengöra med vanliga rengöringsprodukter anpassade för stenkomposit material. (Inga frätande syror, blekmedel eller stålull får användas) dessa medel kan skada materialet och kan göra det omöjligt att återställa.

Vi rekommenderar att använda er av BLANCO Active med kokande vatten. Låt stå i minst 5-6 timmar (helst över natten) spola rent och rengör med din disksvamp torka sedan torrt. I fall då smutsen legat länge och den kontinuerliga rengöringen inte gjorts efter våra anvisningar krävs det en större ansträngning. Oerhört viktigt att använda våra svampar som är anpassade, hårda sidan för att skrubba.

För en enklare rengöring rekommenderar vi att kontinuerligt rengöra din Silgranit diskho med BLANCO Active torka torrt efter varje användning. Görs rengöringen på detta sätt kommer dessa smutslager aldrig att uppstå och din diskho kommer vara lika snygg i många år.

Är silgranit patenterad och certifierad?
Ja, BLANCO Silgranit har sju exklusiva patent för SILGRANIT® PuraDur®, vilket gör detta material till det enda i sitt slag i VÄRLDEN. Utöver det så finns det tre neutrala kvalitets certifikat gjorda av LGA Nüremberg.

Tillagd i varukorgen

preloader