| FAQ |

Hur fungerar det med rörset och vattenlås ifrån BLANCO
Vi kallar det Rörset + Vattenlås.
Till våra vaskar följer det alltid med ett rörset.

Rörset
Komplett med korgventil och överinningsskydd

Namnlö2s

Sedan har vi ett vattenlås 300250
Passar de flesta Svenska anslutningar med 2 uttag för ex diskmaskin och tvättmaskin.

Namnlös

Min keramiska tätning på min blandare går sönder. Varför?

Den keramiska tätningen är uppbyggd av av 2st keramiska plattor som glider mot varandra som öppnar och stänger vattnet. Om det kommer in smuts (små partiklar så skapar det spår i tätningarna som kan få dem att läcka). På vissa ställen i landet så är vattnet dåligt filtrerat och kan därför föra med sig mycket små sten eller grus igenom blandaren

Lösning: Se till att spola rent rören noga och applicera partikelfilter på kopplingen till blandaren. Se filmen som förklarar tydligt med vad vi menar.

Hur ska jag underhålla min Silgranit/Komposit diskbänk?

Vad är silgranit gjort utav?

Silgranit består av 80% naturlig granitsten. Graniten är sedan sammanfogad med akryl, keramik och färgpigment.

Är materialet värme tåligt?

Ja upp till 280 °C

Hur känsligt är materialet mot repor och hack?

SILGRANIT är hårt som sten, vilket gör det tåligt mot repor och hack. Normala slag eller övrig åverkan gjord av grytor och pannor. ex fallande objekt så som glas, kommer inte materialet att spricka eller nötas på.

Är materialet säkert för att användas med mat?

JA, Silgranit är säkert för hantering av mat och helt hygieniskt.

Hur rengör jag materialet?

Silgranit är väldigt enkelt att rengöra, Fläckar och spår av användning är enkelt att rengöra med en disksvamp och lite vatten. För en grövre rengöring rekommenderar vi användning av BLANCO Active.

Bleknar materialet över tid?

Nej, Materialet är helt genomfärgat. Med normal hem-användning missfärgas inte materialet. materialet bleknar heller inte i direkt solljus.

Vad är det som skapar mörka spår eller linjer i min diskbänk?

Silgranit är ett så pass hårt material så när metallobjekt (kniv gaffel eller gryta) gnuggar ytan så kan de lämna lämna dessa spår. Dessa spår syns ofta mer i de ljusa färgerna.

Hur får jag bort dessa märken?

Man får enkelt bort dessa märken med den grova sidan av sin disksvamp och lite vatten.

Kan missfärgning uppstå på min diskbänk i Silgranit?

Nej, missfärgning eller märken/fläckar är resultat av kalklager sim ligger över ytan. När denna yta är torr så drar den åt sig vätska, så som kaffe, te eller rödvin. Detta skapar sedan en tro om att materialet är missfärgat.

Kalklager är enkelt att rengöra med vanliga rengöringsprodukter, ättiksyra eller annat kalklösande medel. Vi kan rekommendera att använda er av BLANCO Active med hett vatten minst 60 grader. Låt stå i ca 3-4 timmar (över natten) spola sedan rent och rengör med din disksvamp torka sedan torrt.

Se filmen om hur ni tar hand om er SILGRANIT diskbänk

Är silgranit patenterad och certifierad?

Ja, BLANCO Silgranit har sju exklusiva patent för SILGRANIT® PuraDur®, vilket gör detta material till det enda i sitt slag i VÄRLDEN. Utöver det så finns det tre neutrala kvalitets certifikat gjorda av LGA Nüremberg.

Hur släcker jag den lysande lampan på min köksfläkt?

Den lysande lampan är en hjälpfunktion som är inställd på antal drifttimmar när man bör rengöra fettfilter på er fläkt. Det finns ingen smarthet som känner om man har rengjort filtret utan man måste nollställa räkneverket. Detta görs genom att hålla inne av/på knappen (ca 10sek), är den gömd så ni hittar den i skoran mellan fettfiltret och själva fläkten.